Onze locatie is heel geschikt voor families (met kinderen), rustzoekers en wandelaars. Op ons eigen terrein kun je zwemmen, luieren, spelen in de buitenspeelplaats (Recreo) of in de speelkamer (Sala) en meedoen aan activiteiten die we met regelmaat organiseren. Er zijn honden, katten en kippen aanwezig. Actieve uitstapjes in de nabije omgeving zijn te organiseren zoals o.a. fietsen (mountain bike), bergbeklimmen, skiën, vogels spotten, paardrijden, duiken, raften, windsurfen, kayaking, een 4WD tour maken, een Quad tour maken en varen. Denk bij uitstapjes aan het bezoeken van de stad Granada, de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada, de witte bergdorpjes van “Las Alpujarras” en de stranden en steden aan de Costa Tropical/Costa del Sol.

HOE BEREIK JE ONS?

Je kunt het beste vliegen op Málaga en daar een auto huren. Vanaf Málaga vliegveld is het ongeveer 1,5 uur rijden over prima autowegen naar Órgiva.

Vanuit Málaga gaat er slechts één keer per dag een bus naar Órgiva. Je kunt ook van Málaga naar Granada reizen en daar een bus naar Órgiva nemen. Kijk voor info over bussen op de website van ALSA.
Eenmaal aangekomen in Órgiva kunnen wij je ophalen, voor het laatste traject naar ESTÁ, aangezien je met het openbaar vervoer niet dichter bij ons komt.

Met de auto:
Vanuit Órgiva rijd je via Calle prof. Lora Tamayo richting Tijola (GR-4202) tot je het bord Cerro Negro ziet. Dit is een smalle zijweg van cement (carril) linksaf de berg op. Deze carril Cerro Negro volg je 3 km. Op een rotsblok staat aangegeven waar je weer linksaf moet gaan, een nog iets smaller pad op tot aan het bord Cortijo Los Secanos; de naam van het terrein en thuis van ESTÁ.

Het rijden op dit bergpad (deels onverhard) kan een plezierig avontuur zijn, als je het kalm aan doet en rustig rijdt terwijl je geniet van het prachtige uitzicht en de mooie natuur. We raden aan om niet met een sportauto te komen omdat deze te laag op de grond ligt voor de bobbels, kuilen en stenen die je op enkele stukken tegen kunt komen. Veel mensen zijn je voorgegaan met alle soorten auto’s en campers. Mocht je twijfelen over de begaanbaarheid van de weg met het oog op je vervoermiddel, neem dan contact met ons op. En mocht je tijdens je verblijf echt off-road willen gaan? Terreinwagens (4×4) voelen zich helemaal thuis op deze avontuurlijke wegen!