Op het eigen terrein van “Familia “ESTÁ” kun je zwemmen, luieren, spelen in de buitenspeelplaats (Recreo) of in de speelkamer (Sala) en meedoen aan activiteiten die met regelmaat georganiseerd worden. Er zijn honden, katten en kippen aanwezig. Het ligt halverwege de berg en kijkt uit op dal met Órgiva, Sierra Lujar en de Sierra Nevada.

“Familia ESTÁ” bevindt zich op 6 auto km van Órgiva. Dit gezellige plaatsje tussen de kust en Granada heeft vele (reform)winkels en terrasjes met op donderdag de wekelijkse markt. Er is een rijk sociaal leven in het dorp, de sfeer is goed en de mensen behulpzaam. Er is een ”Centro de Salud” (de eerste hulppost/artsencentrum).

Er zijn meerdere scholen en de schoolbus pikt kinderen op aan de doorgaande weg. .

Vanaf de cortijo en in de omgeving is het heerlijk om te wandelen en er zijn ook vele officiele wandelroutes te volgen. Ook kun je in de omgeving mountain biken, bergbeklimmen, skiën, vogels spotten, paardrijden, duiken, raften, windsurfen, kayaking, een 4WD tour maken, een Quad tour maken en varen.

De Costa Tropical met het strand en de eerste grote stad Motril (met ziekenhuis) liggen op 45 minuten rijden. De rit naar Granada duurt 1 uur en naar Malaga 1,5 uur over prima autowegen vanaf Órgiva.

Ook de lieflijke witte bergdorpjes van “Las Alpujarras”; Pampaneira, Bubion, Capileira,Trevélez en andere zijn al vanaf 20 min. te bereiken.

HOE BEREIK JE ONS?

Met de eigen auto of vliegen op Málaga Airport.

Met een huurauto rij je in ca. 1,5 uur over prima autowegen naar Órgiva.

Via ESTÁ kun je een taxi huren van Málaga naar Órgiva, goed te betalen als je met meer personen reist.

Vanuit Málaga gaat er één keer per dag een bus naar Órgiva. Of je reist van Málaga naar Granada pakt daar de bus naar Órgiva. Kijk voor info over bussen op de website van ALSA.

Er is geen openbaar vervoer vanuit Órgiva naar de cortijo. Wij kunnen je ophalen voor het laatste traject naar ESTÁ. Zolang de vereniging beschikt over een 2e auto, kan deze tegen een kleine vergoeding gebruikt worden.

Belangrijk:

De cortijo bevindt zich halverwege een berg en is te bereiken via een mooie maar avontuurlijke weg.

Je rijdt over het bergpad in ca. 10 minuten omhoog.

Vanuit Órgiva rijd je via Calle prof. Lora Tamayo richting Tijola (GR-4202) tot je het bord Cerro Negro ziet. Dit is een smalle zijweg van cement (carril) linksaf de berg op. Deze carril Cerro Negro volg je 3 km. Op een rotsblok staat aangegeven waar je weer linksaf moet gaan, een nog iets smaller pad op tot aan het bord Cortijo Los Secanos; de naam van het terrein en thuis van ESTÁ.

Het rijden op het deels onverharde pad is een plezierig avontuur. Doe het kalm aan, rij rustig en geniet van het prachtige uitzicht en de mooie natuur. Kom niet met een lage auto vanwege de hobbels, kuilen en stenen die je op sommige stukken tegenkomt. Veel mensen zijn je voorgegaan met alle soorten auto’s en campers. Mocht je twijfelen over de begaanbaarheid van de weg met het oog op je vervoermiddel, neem dan contact met ons op. En mocht je tijdens je verblijf echt off-road willen gaan? Terreinwagens (4×4) voelen zich helemaal thuis op deze avontuurlijke wegen!