“It is one of those simple but beautiful paradoxes of life: when a person feels that he is truly accepted by another, as he is, then he is free to move from there and to begin to think about how he wants to change, how he wants to grow, how he can become different, how he might become more of what he is capable of being.”
― Thomas Gordon

Ook voor gezinnen met een zorgintensief gezinslid willen we maken dat vakantie mogelijk is. En niet alleen mogelijk, maar ook volop genieten is. Onze bijzondere vakantieplek is daarom helemaal ingericht op de onvoorwaardelijke acceptatie van een ieder die hier komt, hoe hij/zij zich ook gedraagt, wat voor geluiden er ook gemaakt worden, welke aanpassingen er ook nodig zijn etc.
Gastvrouw Paulina weet met haar verstandelijk beperkte en autistische zoon als geen ander hoe het voelt om ergens écht welkom te zijn. Iedereen is hier welkom!

We streven ernaar dat ieder gezinslid kan ontspannen op zijn/haar manier. Als dat betekend dat er ondersteuning nodig is in de vorm van oppas, een activiteit, een extra paar handen tijdens een uitje of een speelkameraad, dan zullen we daarvoor zorgen. Met een team van Nederlands-, Engels- en Spaanstalige medewerkers kunnen we in overleg gewenste ondersteuning bieden tijdens jullie vakantie.
Wil je meer weten over onze werkwijze? Neem contact met ons op.

Naast passende ondersteuning bieden we therapeutische vakanties waarin gewerkt kan worden aan veranderingen binnen relaties en persoonlijke ontwikkeling in overleg met diverse specialisten. Hieronder stellen de aan Familia ESTÁ verbonden specialisten zich voor. Mocht je interesse hebben in het aanbod en hier meer over willen weten dan organiseren wij graag een kennismaking en beantwoorden al je vragen over onze werkwijze.

Laura & Jesse Verboom –  Vakantietherapie
Vakantietherapie is kortdurende intensieve gezinsbegeleiding tijdens je verblijf bij ESTÁ. Je gaat op vakantie en investeert tegelijkertijd in je (gezins-)leven op een andere manier dan je gewend bent. De vakantie neem je deze keer niet als adempauze om de rest van het jaar door te komen, maar juist als de start van een veranderingsproces. Het is een combinatie van ontspannen en inspannen.
Wij geloven dat het veel voordelen heeft om een tijd intensief met het hele gezinssysteem aan de slag te gaan. In het dagelijks leven lukt dat vaak niet. Vakantie is het moment bij uitstek om een veranderproces op gang te brengen. Een moment om open te staan voor verandering, nieuwe inzichten te krijgen, expliciete afspraken te maken met elkaar, lange termijn doelen te formuleren die korte termijn oplossingen opleveren. Van destructief naar constructief te gaan.
Voor meer info en een voorbeeldprogramma kijk je op onze website.