*ESTÁ* vakantie-week
Voor wie opent Familia ESTÁ  haar deuren??

*Voor Kinderen met een beperking, autisme, ziekte of herstellende van een ziekte, kinderen die door beperkte financiële middelen nooit op vakantie kunnen en kinderen met een stressvolle ervaring, zij kunnen hier samen met hun ouders, broers/zussen en event. hun eigen verzorger/begeider een onvergetelijke ontspannen vakantie doorbrengen.

*Voor ouders met een ziekte, beperking en/of door welke reden dan ook een lichamelijke aanpassing, zoals b.v. een stoma of een zichtbare prothese hebben en zich daardoor ongemakkelijk voelen op openbare terreinen, zoals het strand, een openbaar zwembad  een Camping of hotel. Vanwege de kleinschaligheid heb je hier veel privacy, maar vooral begrip en acceptatie en kun je eindelijk volop genieten van een speciale vakantie samen met je kinderen.

*voor verenigingen en instellingen die hier een vakantie willen organiseren voor  hun clienten / leden (kleine groepjes i.v.m. beperkt aantal slaapplaatsen)

*voor donateurs/verzorgers/specialisten, die een speciale vakantie willen organiseren voor een cliënt, kennis, vriend, familielid (jong en oud) met een hulpvraag.
Zij mogen hier gezamelijk vakantie houden en kunnen dan in een ontspannen, unieke omgeving hun hulp actief aanbieden

*En natuurlijk zijn ook al onze leden, donateurs en vrijwilligers van harte welkom.

Belangijk voor onze gasten is dat we ons halverwege een berg bevinden (te bereiken via een mooie maar mogelijk wat avontuurlijke weg) op 6 km afstand van Orgiva waar vele winkels en terrasjes zijn en ook het eerste hulp/artsencentrum, (plusminus 15 minuten per auto)
Het dichtsbijzijnde ziekenhuis is in Motril (ong. 45 minuten per auto), maar ook het strand aan de Middellandse zee (Costa Tropica)

Voor onze gasten stellen wij graag ons ruime appartement “Sierra Nevada” met 3 slaapkamers  en het kleinere appartement “Solé” beschikbaar, natuurlijk mogen de gasten ook gebruik maken van alle faciliteiten op ons terrein zoals o.a. de speelweide en de zwembassins.

Dit is ons Apartamento “Sierra Nevada” (max. 8 personen),. Het heeft 1 badkamer met douche en wc, een eenvoudige kookgelegenheid met oven, een kleine koelkast (i.v.m. zonne energie), 3 slaapkamers, een ruime woonkamer met houtkachel en eigen dakterras met schitterend uitzicht.

       

Dit is ons Apartamento “Solé” dat zeer geschikt is voor een alleenstaande ouder met kind(eren) of voor meegekomen begeleider(s)/ verzorgers. Het heeft 1 badkamer met douche en wc, een keuken/woongedeelte met eenvoudige kookgelegenheid, een kleine koelkast (i.v.m. zonne energie), 1 half open slaapruimte met 2 bedden en de mogelijkheid om nog 2 bedden extra te plaatsen dit appartement deelt het geheel beschermde terras met Paulina en Juanjo en heeft zelfs een klein skelter circuit.

 

 

Hoe kunt u uw verblijf bij Familia ESTÁ financiëren?:
Als Non-profit Organisatie zijn we afhankelijk van donaties en kunnen bij het zo gunstig mogelijk aanbieden van onze faciliteiten uw hulp heel goed gebruiken!!
Met uw donaties kunnen we onze gasten een unieke goed verzorgde plek aanbieden en mogelijk ook extra hulp in de vorm van ondersteuning /oppas of een leuke activiteit.

Aan u als gast vragen we een vergoeding voor de kosten om het appartement up to date te hebben voor uw komst.

*Apartamento “Sierra Nevada” € 100,- 
*Apartamento “Solé”                  €   75,-

We stellen het op prijs dat dit bedrag een week voor aanvang van uw verblijf overgemaakt is naar onze bankrekening bij de “CAIXA”
 nº; ES42 2100 2505 0102 1010 9994 op naam van “Asociación Proyecto ESTÁ”. We ontvangen dit bedrag als een donatie en kan bij annulering niet worden gerestitueerd.
Als uw verblijf hier goed is bevallen, mag u natuurlijk als waardering ook een donatie achterlaten in een van onze donatieboxen.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, nodigen wij u uit om uw eigen beddengoed en handdoeken mee te nemen. Deze artikelen kunnen ook ter plekke gehuurd worden tegen onderstaande kosten:

*Bedlinnen                                  € 15,- (per bed)
*Handdoeken                             €  2,- (per stuk)
*Badhanddoek                           €  4,- (per stuk)

Georganiseerde uitstapjes

Ga mee en ontdek de veelzijdigheid van de Alpujarras. De terreinwagen van Paulina heeft plek voor 5 gasten en brengt u hoog in de bergen, tot aan de Middelandse zee.     
In overleg kan er worden gekozen uit de volgende uitstapjes:

POLOPOS

Het Spaanse Dorp Polopos in de bergen tussen Órgiva en de kust, is verrijkt door 5 Nederlandse families. Zij waren te volgen in het RTL televisieprogramma Het Spaanse Dorp in de zomer van 2019. Sindsdien komen veel Nederlanders even een kijkje nemen in het mooie dorpje. Bent u benieuwd naar het Spaanse dorp Polopos en hoe het de families ook na het programma vergaat? Laat het ons weten, dan gaan we er een dag(deel) samen op uit.

Vanuit Órgiva is het 30 km of 45 minuten rijden naar Polopos over merendeels prachtige, slingerende bergwegen. Vanuit Polopos rijden we via de Costa Tropical, met een rustmomentje op het strand, weer terug naar huis.

 

RONDRIT WITTE BERGDORPJES
Aan de rand van het Nationale Park Sierra Nevada bevinden zich de hoogstgelegen dorpjes van Spanje. Sfeervolle, kleine, witte dorpjes die ieder nog steeds hun eigen karakter hebben. We rijden 25 kilometer of 45 minuten over geasfalteerde provinciale wegen en onverharde bergwegen naar het dorp Pórtugos, waar we een bron en waterval van ijzerhoudend prikwater bezoeken. Vanuit daar rijden we via de dorpen Pitres, Capileira en Pampaneira terug naar huis. We stoppen op het hoogste punt in de bergen met prachtig uitzicht over het Poqueira-dal en bezoeken Capileira of Pampaneira met al hun boetiekjes, drinkwater bronnen en terrasjes.

PAARDRIJDEN IN DE BERGEN
Tussen de dorpen Órgiva en Lanjarón ligt hoog in de bergen manage Caballo Blanco. Van hieruit zijn langere tochten te paard mogelijk, maar ook paardrijlessen en korte wandelingen te paard. We rijden 15 kilometer over prima wegen omhoog, een rit van een ruim half uur.
Zie de website van Caballo Blanco voor meer informatie over mogelijkheden ter plekke.

Voor meer informatie kunt u bellen/Whatsappen met Paulina op 0034 699040867 . Of stuur een e-mail naar info@familiaesta.org 
Donaties; Caixa bank Orgiva; ES42 2100 2505 0102 1010 9994  (op naam van; Asociación Proyecto ESTÁ)   
A.U.B. vermeld uw naam + Whatsapp-telefoonnummer of email adres, we sturen graag een persoonlijk bedank berichtje.   Voor anonieme donateurs; bij deze heel hartelijk bedankt!