Familia ESTÁ opent haar deuren voor *ESTÁ* vakanties!!
Kinderen met een beperking, autisme, ziekte of herstellende van een ziekte, kinderen die door beperkte financiële middelen nooit op vakantie kunnen en kinderen met een stressvolle ervaring, mogen hier samen met hun gezin een onvergetelijke vakantieweek doorbrengen.

Voor deze kinderen en hun ouder(s) broer(s) en zus(sen) stellen wij graag ons mooie appartement “Sierra Nevada” met 3 slaapkamers beschikbaar, natuurlijk mag het gezin ook gebruik maken van alle faciliteiten op ons terrein zoals o.a. de speelweide en de zwembassins en bovendien organiseren we ook ons beroemde “maak je eigen pizza” feestje.  

Als Non-profit Organisatie zijn we afhankelijk van donaties en hebben bij het kunnen aanbieden van deze unieke *ESTÁ*Vakantie week uw hulp heel hard nodig!!

Misschien kent u een kind dat hier samen met haar/zijn gezin voor in aanmerking zou komen en wilt u het helpen, door het even uit zijn of haar dagelijkse situatie te halen, te laten genieten van de gezonde berglucht, de warme Spaanse zon, de prachtige natuur en ons kinderparadijs. Neem dan eerst contact met ons en vraag naar de voorwaarden. Gaan wij akkoord dan kunt u een fondsenwerving organiseren, b.v. onder uw familie, vrienden, collega´s, mogelijk met behulp van de school waar het kind op zit of via andere creatieve wegen.
U regelt dus de reis naar Familia ESTÁ en weer terug naar huis plus de extra kosten voor eten, drinken, een souveniertje en uitstapjes.
Bij een ruim budget blijft het restant als donatie aan Familia ESTÁ.
Mogelijk heeft het kind/gezin begeleiding nodig of wilt uzelf graag mee als begeleider, we kunnen dan in overleg, één van de drie slaapkamers hiervoor reserveren. en zullen we u of een andere begeleider evenals het kind en zijn gezin hier hartelijk verwelkomen.

Bent u zelf ouder van een kind dat hiervoor in aanmerking komt en kunt u de kosten voor de reis e.d. makkelijk zelf betalen dan is ook uw gezin zeker van harte welkom. Wij verwachten in dat geval wel een redelijke donatie voor het verblijf in het appartement, vraag dus gerust, geheel vrijblijvend, om een oriëntatie gesprek met Paulina (0034-699040867)

Onze plek is ook zeer geschikt voor ouders die door welke reden dan ook een lichamelijke aanpassing hebben en zich daardoor ongemakkelijk voelen op het strand, bij het zwembad of in een speeltuin. Vanwege de kleinschaligheid heb je hier veel privacy, maar vooral begrip en acceptatie en kun je eindelijk volop genieten van een speciale vakantie samen met je kinderen. (Hou er wel rekening mee dat een eerste artsencentrum op 15 minuten afstand is en het ziekenhuis 45 minuten).

Dit is ons Apartamento “Sierra Nevada” (max. 8 personen),. Het heeft 1 badkamer met douche en wc, een eenvoudige kookgelegenheid met oven, een kleine koelkast (i.v.m. zonne energie), 3 slaapkamers, een ruime woonkamer met houtkachel en eigen dakterras met schitterend uitzicht.

       

Georganiseerde uitstapjes

Ga mee en ontdek de veelzijdigheid van de Alpujarras. De terreinwagen van Paulina heeft plek voor 5 gasten en brengt u hoog in de bergen, tot aan de Middelandse zee.     
In overleg kan er worden gekozen uit de volgende uitstapjes:

POLOPOS

Het Spaanse Dorp Polopos in de bergen tussen Órgiva en de kust, is verrijkt door 5 Nederlandse families. Zij waren te volgen in het RTL televisieprogramma Het Spaanse Dorp in de zomer van 2019. Sindsdien komen veel Nederlanders even een kijkje nemen in het mooie dorpje. Bent u benieuwd naar het Spaanse dorp Polopos en hoe het de families ook na het programma vergaat? Laat het ons weten, dan gaan we er een dag(deel) samen op uit.

Vanuit Órgiva is het 30 km of 45 minuten rijden naar Polopos over merendeels prachtige, slingerende bergwegen. Vanuit Polopos rijden we via de Costa Tropical, met een rustmomentje op het strand, weer terug naar huis.

 

RONDRIT WITTE BERGDORPJES
Aan de rand van het Nationale Park Sierra Nevada bevinden zich de hoogstgelegen dorpjes van Spanje. Sfeervolle, kleine, witte dorpjes die ieder nog steeds hun eigen karakter hebben. We rijden 25 kilometer of 45 minuten over geasfalteerde provinciale wegen en onverharde bergwegen naar het dorp Pórtugos, waar we een bron en waterval van ijzerhoudend prikwater bezoeken. Vanuit daar rijden we via de dorpen Pitres, Capileira en Pampaneira terug naar huis. We stoppen op het hoogste punt in de bergen met prachtig uitzicht over het Poqueira-dal en bezoeken Capileira of Pampaneira met al hun boetiekjes, drinkwater bronnen en terrasjes.

PAARDRIJDEN IN DE BERGEN
Tussen de dorpen Órgiva en Lanjarón ligt hoog in de bergen manage Caballo Blanco. Van hieruit zijn langere tochten te paard mogelijk, maar ook paardrijlessen en korte wandelingen te paard. We rijden 15 kilometer over prima wegen omhoog, een rit van een ruim half uur.
Zie de website van Caballo Blanco voor meer informatie over mogelijkheden ter plekke.

Voor meer informatie kunt u bellen/Whatsappen met Paulina op 0034 699040867 . Of stuur een e-mail naar info@familiaesta.org 
Donaties; Caixa bank Orgiva; ES42 2100 2505 0102 1010 9994  (op naam van; Asociación Proyecto ESTÁ)   
A.U.B. vermeld uw naam + Whatsapp-telefoonnummer of email adres, we sturen graag een persoonlijk bedank berichtje.   Voor anonieme donateurs; bij deze heel hartelijk bedankt!