ESTÁ biedt een vakantieplek waar iedereen welkom is.
Het kan een uitdaging zijn om een vakantieplek te vinden waar je mag en kan zijn wie je bent zonder rekening te hoeven houden met andere gasten. En waar je bovendien tijdelijk ontlast kan worden in je zorgtaak zodat ieder gezinslid kan ontspannen tijdens de vakantie.
Ook voor gezinnen met een zorgintensief gezinslid willen we maken dat een ontspannen vakantie mogelijk is. Onze visie is gericht op de onvoorwaardelijke acceptatie van een ieder die hier komt, hoe hij/zij zich ook gedraagt, wat voor geluiden er ook gemaakt worden, welke aanpassingen er ook nodig zijn. Bovendien bieden we de perfecte setting om te werken aan verbetering van onderlinge relaties en het gezinsleven wanneer daar behoefte aan is.

ONTSTAAN

In 2015 is de vereniging “ESTÁ” ontstaan op het mooie, ruime, rustieke privéterrein van Paulina waar zij samen met (adoptie)zoon Juanjo (een jongen met een verstandelijke beperking en autisme) woont. Om Juanjo een fijne toekomst met voldoende ondersteuning te garanderen en bovendien andere gezinnen mee te laten genieten van hun prachtige omgeving werd “Proyecto ESTÁ” geboren. Deze vereniging was in eerste instantie gericht op families met een kind met een verstandelijke beperking en/of autisme, maar door de fijne en liefdevolle samenwerking met het Nederlandse
therapeuten echtpaar Jesse en Laura Verboom van Vakantietherapie, werden de deuren geopend voor iedereen; jong en oud, met en zonder hulpvraag, iedereen die zich verbonden voelt met het familieleven, de natuur, rust, persoonlijke groei.
“Proyecto ESTÁ” werd “Familia ESTÁ” , een familie waar iedereen zich bij kan aansluiten, door lid, donateur of vakantiegast te worden, mee te doen aan activiteiten, vrijwilligerswerk of welke vorm van samenwerking dan ook. Een familie waar mensen van over de hele wereld graag komen en
terug komen.
We hopen op een hele grote “wereld familie”. De betrokkenheid van veel mensen vormt een steeds steviger wordend fundament. Al denken we misschien groot, we houden het verblijf op ons terrein kleinschaling met veel ruimte voor privacy en aandacht in familiesfeer.
Lees hier meer over het verenigingsmodel, de doelstellingen van
Familia ESTÁ en hoe ook jij kunt bijdragen,


Jesse en Laura besloten na 4 jaar Orgiva, om naar Nederland te verhuizen, maar zijn voor altijd met Familia ESTÁ verweven en willen hier graag zo af en toe Vakantieterapie blijven aanbieden.
En toen kwam Covid-19 en stond alles stil: geen gasten geen therapeuten/specialisten, tijd voor bezinning, maar langzaamaan zijn we weer een hechte band aan het opbouwen met nieuwe lieve specialisten, vrijwilligers, een nieuw directieteam en nieuwe ideëen.
Nu werken we niet meer met vaste specialisten/ therapeuten in loondienst, maar bieden we therapeuten uit de omgeving en verder, aan om hier samen met u aan een heerlijke vakantie en betere toekomst te werken. U maakt telefonisch/via whatsapp of mail vooraf kennis met de
specialist die u aanspreekt om uw hulpvraag te bespreken om dan samen met deze specialist in een ontspannen (kind)vriendelijke omgeving een warme samenwerking aan te gaan tijdens uw vakantie. Kijk hier welke specialisten verbonden zijn aan Familia ESTÁ en wat ze jou/jullie te bieden hebben.

Paulina zal als gastvrouw ook graag haar ervaringen met u delen of een luisterend oor zijn. Tevens kunt haar uw wensen/behoeftes voorleggen om samen geschikte ondersteuning uit te zoeken.
Paulina weet als geen ander hoe het voelt om samen met haar hulpbehoevende zoon ergens écht welkom te zijn.
Neem vrijblijvend contact op met Paulina via telefoonnummer: 0034 699040867