Het kan een uitdaging zijn om een vakantieplek te vinden waar je mag en kan zijn wie je bent zonder rekening te hoeven houden met andere gasten. En waar je bovendien tijdelijk ontlast kan worden in je zorgtaak zodat ieder gezinslid kan ontspannen tijdens de vakantie.
ESTÁ biedt een vakantieplek waar iedereen welkom is, waar ieder gezinslid kan ontspannen én je bovendien kan werken aan verbetering van onderlinge relaties en het gezinsleven wanneer daar behoefte aan is.

We vinden het gezinsleven en alles wat zich daarin en daaromheen afspeelt ontzettend belangrijk. De basis van ieders leven wordt gelegd in de intieme relaties van het gezin en het sociale netwerk waarin het zich bevindt. Door onze faciliteiten, activiteiten en diensten te richten op ontspanning, bewustwording, oefening, voorlichting en uitwisseling draagt Familia ESTÁ bij aan de kwaliteit van het gezinsleven.

Familia ESTÁ ondersteunt niet alleen families, maar heeft zelf ook de ondersteuning nodig van een ‘familie’ om alles mogelijk te maken. De betrokkenheid van veel mensen vormt een steeds steviger wordend fundament. Lees hier meer over het verenigingsmodel, de doelstellingen van Familia ESTÁ en hoe ook jij kunt bijdragen.

ONTSTAAN

Familia ESTÁ komt voort uit de samenwerking tussen Proyecto ESTÁ en Vakantietherapie.

In 2015 is Proyecto ESTÁ ontstaan op het privéterrein van Paulina waar zij samen met pleegzoon Juanjo (een jongen met een verstandelijke beperking en autisme) woont. Het is een prachtig en groot terrein dat Paulina wil openstellen voor anderen. Om Juanjo een fijne toekomst met voldoende ondersteuning te garanderen en bovendien andere gezinnen mee te laten genieten van hun mooie omgeving werd Proyecto ESTÁ geboren.
Proyecto ESTÁ was in eerste instantie gericht op families met een kind met een verstandelijke beperking en/of autisme, maar door de fijne en liefdevolle samenwerking met o.a. Jesse en Laura van Vakantietherapie voelt het heel natuurlijk om (niet meer Proyecto maar nu Familia) ESTÁ in te zetten voor alle gezinnen van de wereld die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.