“It is one of those simple but beautiful paradoxes of life: when a person feels that he is truly accepted by another, as he is, then he is free to move from there and to begin to think about how he wants to change, how he wants to grow, how he can become different, how he might become more of what he is capable of being.”

― Thomas Gordon

Vakantietherapie is kortdurende intensieve gezinsbegeleiding tijdens je verblijf bij ESTÁ of in de directe omgeving. Je gaat op vakantie en investeert tegelijkertijd in je (gezins-)leven op een andere manier dan je gewend bent. De vakantie neem je deze keer niet als adempauze om de rest van het jaar door te komen, maar juist als de start van een veranderingsproces. Het is een combinatie van ontspannen en inspannen.

Is jouw lange vakantie het hoogtepunt van het jaar omdat je ontevreden bent over de dagelijkse gang van zaken?
Kom je alleen tot rust wanneer je er tussenuit bent?
Ervaar je moeite in je gezinsleven, maar vind je de tijd en energie niet om dit aan te pakken?
Reageer je op elkaar op manieren die een negatieve spiraal in gang zetten?
Heb je professionele hulp (gehad) om uitdagingen in het gezinsleven het hoofd te bieden, maar levert het niet op wat je ervan hoopte?
Word je geconfronteerd met je eigen tekortkomingen en heeft dit impact op andere gezinsleden?
Verschillen jij en je partner van mening over belangrijke dingen (opvoeding, relaties, waarden en normen) en kom je hier niet samen uit?

Wij geloven dat het veel voordelen heeft om een tijd intensief met het hele gezinssysteem aan de slag te gaan. In het dagelijks leven lukt dat vaak niet. Vakantie is het moment bij uitstek om een veranderproces op gang te brengen. Een moment om open te staan voor verandering, nieuwe inzichten te krijgen, expliciete afspraken te maken met elkaar, lange termijn doelen te formuleren die korte termijn oplossingen opleveren. Van destructief naar constructief te gaan.

Kosten voor verblijf:  zie onze accommodaties
Kosten voor het programma: donatiebasis*

Bekijk hier ons voorbeeldprogramma.

Voor onze manier van werken tijdens vakantietherapie hebben we inspiratie gevonden in onder andere: het gedachtegoed van Thomas Gordon, Aware Parenting, Oplossingsgerichte therapie, emotion focused therapy (EFT) en Son Rise (autisme). We werken systeem-, emotie-, ervarings- en oplossingsgericht.
Bovenal zijn we zelf ook gezinslid, kind, ouder, broer/zus, partner, vriend(in), noem maar op. Al deze ervaringen houden ons scherp en in constante ontwikkeling op persoonlijk en professioneel gebied.

Tijdens je verblijf willen op een andere wijze dan je waarschijnlijk gewend bent betrokken op je zijn. Dat betekent dat we de ‘professionele afstand’ verkleinen. Het lijkt ons fijn om ook een stukje van ons eigen gezinsleven met jullie te delen. We willen open zijn richting jullie, want in de gelijkheid en uitwisseling zit zoveel rijkdom. We zijn ervan overtuigd dat we van elkaar kunnen leren.

Ben je benieuwd wat vakantietherapie voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op.

“Je leert iemand beter kennen door een uur spelen, dan door een jaar praten.”
― Plato

* neem contact met ons op voor de kosten-status