Kom meer te weten over de huidige teamleden, actieve betrokkenen en mensen die onze vereniging steunen.

Paulina Klein Schiphorst en Juanjo

Sinds 2001 woon ik in Órgiva en ben pleegmoeder van Juanjo, een kind met autisme en een verstandelijke beperking. In Nederland werkte ik in een orthopedagogisch dagcentrum met deze kinderen. En in het weekend zorgde ik voor een kind met een meervoudige handicap om zijn familie wat rust te bieden. Dit gaf zoveel liefde en voldoening, dat ik ook in Spanje kinderen met een verstandelijke beperking wilde helpen. In 2007 heb ik via “ALDAIMA” (Jeugdzorg van Andalusië) mijn “niño de corazón” (hartendief) gevonden.
Ik ben erg blij dat ik veel fantastische mensen heb leren kennen, die vol liefde, enthousiasme en professionaliteit willen helpen om Familia ESTÁ vorm te geven.

Laura & Jesse Verboom met kinderen Imma, Joas en Levi

Laura is opgeleid als pedagoog en is daarnaast Aware Parenting instructor (www.awareparenting.com). Jesse is psycholoog. We hebben samen 3 kinderen. Wij maakten kennis met Juanjo en Paulien in 2013. Enthousiast deelde Paulina haar visie voor de nabije toekomst met ons. Vanaf dat moment verheugden we ons op een mogelijke samenwerking. In 2015 werden we buren en begon langzamerhand deze samenwerking concretere vormen aan te nemen. Sinds 2016 werkt Jesse als Juanjo´s persoonlijke begeleider en is ook Laura betrokken in de persoonlijke begeleiding.
We bieden systemische ondersteuning aan gezinnen en individuele ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen.

Gustavo en Teba

Wij zijn beiden psychologen gespecialiseerd in autismespectrum stoornissen en verstandelijke beperkingen en hebben jaren werkervaring met deze groep mensen. Eind 2014 zijn we tijdelijk verhuisd van Madrid naar de Alpujarras bij Granada om ons te wijden aan en te genieten van onze twee dochters: Indira en Azul. Daar ontmoetten we Paulina en Juanjo en haar idee om een voorziening te creëren voor mensen met autisme en hun families in een bijzondere omgeving. Nadat we dit interessante project leerden kennen hebben we niet geaarzeld om met hen samen te werken.

Isabel Ramiro

Ik ben kinderpsychologe en lerares speciaal onderwijs. Daarnaast ben ik pleegmoeder van een kind met het Gilles de la Tourette syndrome, ADHD en verstandelijke beperking. Toevallig het biologische broertje van het pleegkind van Paulina. Dit maakt dat onze gezinnen verbonden zijn door de liefde voor onze kinderen en door het feit dat we beiden dezelfde beslissing hebben genomen om een kind met een handicap in huis te nemen. Vanaf het begin ben ik betrokken bij Familia ESTÁ waar ook kinderen en jongeren met een autisme en/of verstandelijke beperking begeleid worden in een gezonde, vrije en creatieve omgeving …. de droom om een ruimte te creëren waar ze kunnen verblijven, of in enkele gevallen zelfs opgroeien, met respect voor de persoon. Waar het belang van gelukkig zijn voorop staat, zowel voor de deelnemers als de begeleiders en vrijwilligers. Het idee dat het gezin compleet bij het project betrokken wordt, om op adem te komen en voor ondersteuning, maakt me blij. Samen werkten we aan het eerste concept en de doelstelling. Ik hielp met de Spaanse taal, mijn professionele kennis en het delen van Paulina’s droom. En met dit alles begon Paulina haar weg en ontmoette geweldige personen die haar hielpen Proyecto ESTÁ (nu Familia ESTÁ) op te starten. Bedankt uit mijn naam en die van mijn pleegzoon, die mogelijk op een dag, als ik er niet meer ben, niet alleen een thuis nodig heeft, maar ook de liefde van allen die met Familia ESTÁ te maken hebben. Bedankt dat jullie hier zijn op welke manier dan ook en dank aan allen die nog gaan komen. Welkom!!

Ruud Legdeur

Ik ben in het dagelijks leven pianostemmer en muzikant (www.ruudlegdeur.nl). In een persoonlijke zoektocht naar zingeving heb ik Proyecto ESTÁ uitgekozen als startpunt en heb kunnen ervaren hoe Paulina dit prachtige project aan het vormgeven is. Dit heeft bij mij iets in gang gezet om meer te gaan doen in muziekbegeleiding met autistische kinderen. Vanuit Nederland kan ik een steentje bijdragen door het technisch beheren en vormgeven van de website en alles wat daarbij komt kijken. En wanneer het kan af en toe naar Orgiva om bij de mensen en de vereniging zelf te zijn en daar te kunnen helpen.

Gonny & Wim Klein Schiphorst
ouders van Paulien

Wij hebben het ideaal van Paulien al meer dan 20 jaar zien groeien. En daarbij haar enthousiasme en inzet om dit ideaal te verwezenlijken. Vanzelfsprekend staan wij geheel achter haar plannen die inmiddels al voor een groot deel gerealiseerd zijn en dat hebben wij bij ons recente bezoek kunnen ervaren. Wij zullen waar mogelijk, ook in de toekomst, steun bieden en blijven bieden. Wij zijn trots op wat zij al heeft bereikt!

Jose Antonio Hidalgo Carillo

Ik ben technisch architect en landmeter en run een architectenbureau in Órgiva. Ik ken Paulina sinds 2001. In die tijd hebben we samen aan een aantal projecten gewerkt, met onze grote vriendschap tot gevolg. Toen Paulina me vertelde over haar idee aarzelde ik geen moment om deel te nemen aan dit schitterende project. Alle medewerkers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze vereniging, zetten zich in zonder er iets voor terug te verwachten. Iedereen die aan dit project meewerkt denkt er zo over. Toen ik betrokken raakte ging het om het helpen lanceren van het initiatief van Paulina. Er was nog een lange weg te gaan, uitdagingen te overwinnen, maar het is echt de moeite waard geweest. Bedankt dat ik deel mag uitmaken van dit project, dat uiteindelijk één grote Familia is!

Rocio Poveda Perez

Ik ben gediplomeerde kleuterbegeleidster. Ik ken Paulina vanaf het moment dat zij hier in Spanje woont. Haar pleegkind ken ik vanaf de eerste dag dat hij jaren geleden bij haar kwam. En al de tijd die ik met haar deelde en beleefde, leerde ik om van veel dingen bewust te worden. Zoals Paulina’s kracht en droom om zo’n speciaal project te starten voor haar pleegkind en andere kinderen en families. En vandaag de dag is hij het die me leert om op een andere manier naar het leven te kijken. Daarom wil ik hem helpen bij het aanbieden van een betere wereld.

Minette Klein Schiphorst

Ik ben werkzaam als interieur en grafisch ontwerpster. Ik woon in Nederland (www.studiowoude07.nl), maar kan Familia ESTÁ toch op afstand helpen met het ontwerpen van logo’s, promotiemateriaal en de nieuwsbrief. En het is vooral leuk om ook een steentje bij te dragen aan de inrichting van de cortijo.

Elena en Amaya

Wij zijn twee vriendinnen en wereldreizigers. We leerden het Proyecto ESTÁ kennen tijdens een bezoek aan de prachtige Alpujarras. Vanaf het eerste moment vonden wij het een geweldig idee. Evenals de moed en dapperheid van stichtster Paulina. Toegewijd stort ze zich op deze mooie vereniging die steun en vreugde zal geven aan velebijzondere kinderen zoals Juanjo en aan hun families. Het zal een mooie ervaring zijn voor allen, kinderen, families en medewerkers van de vereniging. Daarom wilden we deze gelegenheid niet aan ons voorbij laten gaan en meewerken aan verschillende taken, zoals juridische en bureaucratische procedures, website en andere dingen. We zijn heel blij met de ervaring!

Debbie, Ronald (Bejodruk.nl), Ramon en Kristel

Wij komen al jaren bij Paulina in de zomervakanties en staan elke keer weer verbaasd over hoeveel er veranderd is op het terrein. Steeds opbouwend naar de wensen van Familia ESTÁ. Een ieder voelt zich hier welkom en kan heerlijk meevaren op de positiviteit en energie die Paulina uitstraalt. Onze zoon (17 jaar) is in 2015, samen met 2 vrienden, op werkvakantie geweest bij Paulina, in de ochtend klussen en daarna heerlijk genieten van het zwembad en de mooie omgeving. Ze hebben geweldige tijd gehad en hun bijdrage geleverd aan dit goede initiatief.