Kom meer te weten over de huidige teamleden, actieve betrokkenen en mensen die onze vereniging op verschillende manieren steunen.

Paulina Klein Schiphorst en Juanjo                                         

In 2001 ben ik met mijn man Nico in Órgiva gaan wonen.
We genoten hier van het vrije leven in de natuur, de prachtige omgeving, het klimaat en alle lieve mensen die we hier hebben ontmoet.

We hadden geen kinderen, maar in Nederland werkte ik als begeleidster in een orthopedagogisch centrum voor kinderen met verstandelijke en lichamelijke handicaps. Tijdens het weekend zorgde ik voor een kind met een meervoudige handicap om zijn familie even te ontlasten. Dit gaf me zoveel liefde en voldoening dat ik ook de kinderen met speciale behoeften in Spanje wilde helpen. In 2007 vond ik mijn “hartendief en pleegzoon” Juanjo, via de vereniging “ALDAIMA” (Andalusische vereniging die samenwerkt met de kinderbescherming hier).

Helaas werd Nico ernstig ziek met weinig hoop op genezing. Dit gaf ons uiteindelijk 3 jaar de tijd om na te denken over hoe ik samen met Juanjo en zonder Nico, zou doorgaan. Mijn wens was om een vakantieplek te creëeren voor gezinnen met familieleden met speciale behoeften. Met alle hulp die Nico mij nog kon geven, werd de eerste start gemaakt. “Proyecto ESTÁ” was geboren. Na 3 jaar te hebben gestreden tegen zijn ziekte overleed Nico eind 2015.
In de loop van de tijd kwamen er veel fantastische en liefdevolle mensen in mijn leven. Zij hielpen het project groeien totdat we uiteindelijk een grote familie werden en het tijd werd om de naam van onze vereniging te veranderen in “Familia ESTÁ”. Deze naam geeft beter weer waar we voor staan en waaraan we bijdragen.
Ons doel is om “Familia ESTÁ” zo zelfvoorzienend mogelijk te maken, maar Juanjo zal echter altijd professionele ondersteuning nodig hebben, ook als ik er niet meer ben. Ik hoop echt dat Juanjo op deze geweldige plek kan blijven wonen en als “gastheer onder begeleiding” veel mooie gezinnen en individuele gasten van over de hele wereld mag ontvangen.
Maar voorlopig geniet ik ervan (en hopelijk nog heel lang) om lid te zijn van deze geweldige Familia ESTÁ die wordt gevormd door een liefdevol team van specialisten, vrijwilligers, leden en donateurs. Juanjo is inmiddels volwassen en sinds 24 februari 2020 door adoptie mijn officiele zoon geworden.

 

Laura & Jesse Verboom met kinderen Imma, Joas en Levi

Laura is opgeleid als pedagoog en is daarnaast Aware Parenting instructor (www.awareparenting.com). Jesse is psycholoog. We hebben samen 3 kinderen. Wij maakten kennis met Juanjo en Paulien in 2013. Enthousiast deelde Paulina haar visie voor de nabije toekomst met ons. Vanaf dat moment verheugden we ons op een mogelijke samenwerking. In 2015 werden we buren en begon langzamerhand deze samenwerking concretere vormen aan te nemen. Sinds 2016 werkt Jesse als Juanjo´s persoonlijke begeleider en is ook Laura betrokken in de persoonlijke begeleiding. 
We bieden bovendien systemische ondersteuning aan gezinnen en individuele ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen. De samenwerking is intensiever geworden, de vereniging groter en zodoende heeft de vereniging de naam Familia ESTÁ gekregen in de zomer van 2018. Sindsdien werken we samen met Paulina en vele anderen aan alles wat komt kijken bij het organiseren van de activiteiten van de vereniging.
In de herfst van 2019 verhuisden wij naar Nederland. Onze verbinding met vereniging Familia ESTÁ blijft. We zijn op aanvraag inzetbaar voor vakantietherapie in Spanje, waarvan de kennismaking en eerste stappen al worden gezet in Nederland.

                                                                                     

                                                                                     

José Fernandez Esteban
Mijn relatie met deze vereniging begon ongeveer 5 jaar geleden.
Ik raakte betrokken vanwege de bouwwerkzaamheden, het leiden van de renovatie.Later sloot ik me aan bij de vereniging als vrijwilliger.
Nu beschouw ik mezelf als een lid van deze familie.
Ik heb verschillende werkzaamheden in het onderhoud maar vooral heb ik het grote geluk om met Juanjo te werken.
Theo & Ineke
In 2008 zijn we in de Alpujarras komen wonen, niet zo ver bij Paulina vandaan.
Sinds een paar jaar zijn we als vrijwilligers betrokken bij Familia Esta. Elke maand komen we naar de vrijwilligersdag. Dit is altijd een leuke en gezellige dag, waar elke keer handige,
leuke en mooie dingen gemaakt worden.
Een fijne gelegenheid om samen creatief bezig te zijn.
Het is fijn om lid van deze familie te zijn!

Isabel Ramiro

Ik ben kinderpsychologe en lerares speciaal onderwijs. Daarnaast ben ik pleegmoeder van een kind met het Gilles de la Tourette syndrome, ADHD en verstandelijke beperking. Toevallig het biologische broertje van het pleegkind van Paulina. Dit maakt dat onze gezinnen verbonden zijn door de liefde voor onze kinderen en door het feit dat we beiden dezelfde beslissing hebben genomen om een kind met een handicap in huis te nemen. Vanaf het begin ben ik betrokken bij Familia ESTÁ waar ook kinderen en jongeren met een autisme en/of verstandelijke beperking begeleid worden in een gezonde, vrije en creatieve omgeving …. de droom om een ruimte te creëren waar ze kunnen verblijven, of in enkele gevallen zelfs opgroeien, met respect voor de persoon. Waar het belang van gelukkig zijn voorop staat, zowel voor de deelnemers als de begeleiders en vrijwilligers. Het idee dat het gezin compleet bij het project betrokken wordt, om op adem te komen en voor ondersteuning, maakt me blij. Samen werkten we aan het eerste concept en de doelstelling. Ik hielp met de Spaanse taal, mijn professionele kennis en het delen van Paulina’s droom. En met dit alles begon Paulina haar weg en ontmoette geweldige personen die haar hielpen Proyecto ESTÁ (nu Familia ESTÁ) op te starten. Bedankt uit mijn naam en die van mijn pleegzoon, die mogelijk op een dag, als ik er niet meer ben, niet alleen een thuis nodig heeft, maar ook de liefde van allen die met Familia ESTÁ te maken hebben. Bedankt dat jullie hier zijn op welke manier dan ook en dank aan allen die nog gaan komen. Welkom!!

 

Gonny & Wim Klein Schiphorst, ouders van Paulina

Wij hebben het ideaal van Paulien al meer dan 20 jaar zien groeien. 

En daarbij haar enthousiasme en inzet om dit ideaal te verwezenlijken. 

Vanzelfsprekend staan wij geheel achter haar plannen die inmiddels al voor een groot
deel gerealiseerd zijn en dat hebben wij bij ons recente bezoek kunnen ervaren.
Wij zullen waar mogelijk, ook in de toekomst, steun bieden en blijven bieden.
Wij zijn trots op wat zij al heeft bereikt!

 

 

Charley Werff
Mijn partner en ik zijn 3 jaar geleden in Orgiva komen wonen. Eenmaal hier leerde ik Paulina al snel kennen. Zij vertelde mij wat ze allemaal van plan was met haar vereniging. Ik vertelde Paulina wat ik voor haar kan beteken met filosoferen met kinderen. Zij ging graag op dit aanbod in. Filosoferen doe ik via spel en voorlezen. Het gaat als eerste om verwondering, en de nieuwsgierigheid wat dingen betekenen.Humor is ook heel belangrijk met filosoferen. Filosoferen is niet fout of goed, goed luisteren wat de ander zegt en daar weer op doorgaan.
Het afkeuren wat iemand zegt of doet is uit den boze.
Ik heb heel veel materiaal om mee te werken. Na 20 jaar gewerkt te hebben als leerkracht op de basis en voortgezet onderwijs als filosoferen met jongeren.
Heb het vak fotograaf hier weer opgepakt en ben nu lid van Artist Network Alpujara A.N.A

Jose Antonio Hidalgo Carillo

Ik ben technisch architect en landmeter en run een architectenbureau in Órgiva. Ik ken Paulina sinds 2001. In die tijd hebben we samen aan een aantal projecten gewerkt, met onze grote vriendschap tot gevolg. Toen Paulina me vertelde over haar idee aarzelde ik geen moment om deel te nemen aan dit schitterende project. Alle medewerkers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze vereniging, zetten zich in zonder er iets voor terug te verwachten. Iedereen die aan dit project meewerkt denkt er zo over. Toen ik betrokken raakte ging het om het helpen lanceren van het initiatief van Paulina. Er was nog een lange weg te gaan, uitdagingen te overwinnen, maar het is echt de moeite waard geweest. Bedankt dat ik deel mag uitmaken van dit project, dat uiteindelijk één grote Familia is!

Debbie, Ronald (Bejodruk.nl), Ramon en Kristel

Wij komen al jaren bij Paulina in de zomervakanties en staan elke keer weer verbaasd over hoeveel er veranderd is op het terrein. Steeds opbouwend naar de wensen van Familia ESTÁ. Een ieder voelt zich hier welkom en kan heerlijk meevaren op de positiviteit en energie die Paulina uitstraalt. Onze zoon (17 jaar) is in 2015, samen met 2 vrienden, op werkvakantie geweest bij Paulina, in de ochtend klussen en daarna heerlijk genieten van het zwembad en de mooie omgeving. Ze hebben geweldige tijd gehad en hun bijdrage geleverd aan dit goede initiatief.