Hola, mijn naam is Paulina Klein Schiphorst, sinds 2001 woonachtig in Órgiva. In Nederland werkte ik in een orthopedagogisch dagcentrum met kinderen met lichamelijke en verstandelijke beperkingen.
Tijdens de weekenden woonde een kind met een meervoudige handicap bij ons om zijn familie wat rust te bieden. Dit gaf veel liefde en voldoening.

Nadat mijn man Nico en ik gesetteld waren in Spanje ontstond de wens dat ook hier te doen. In 2007 werden we via de Jeugdzorg van Andalusië pleegouders van Juanjo, onze “niño de corazón”. Een kind met autisme en een verstandelijke beperking. Om ook andere gezinnen met zorgkinderen te kunnen laten meegenieten van onze prachtige omgeving en rustige cortijo, ontstond het idee om een vereniging op te richten die dat mogelijk kon maken. Helaas werd Nico ernstig ziek, maar in zijn betere periodes heeft hij de bouw van twee mooie appartementen met zonnepanelen nog kunnen realiseren. Na zijn overlijden heb ik mijn leven gewijd aan de zorg voor Juanjo en de opbouw van Familia ESTÁ.

De naam ESTÁ komt van het werkwoord estar, wat “zijn” of “verblijven” betekent. Soms zegt Juanjo wat woordjes en dan vaak vele malen achter elkaar. Op het moment dat ik naar een naam voor de vereniging zocht, stond hij naast me en zei; ESTÁ, está está …!!!

Gelukkig heb ik samen met Juanjo ontzettend veel fantastische mensen leren kennen, die vol liefde, enthousiasme en professionaliteit hebben geholpen om de vereniging vorm te geven. Familia ESTÁ, een familie waar iedereen zich bij kan aansluiten door vrijwilliger, lid of donateur te worden, activiteiten te organiseren of andere inspirerende vormen van samenwerking. Een familie waar mensen van over de hele wereld graag komen en terug komen.

Het coronavirus veranderde echter alles. Geen gasten, geen medewerkers!!! Maar wij geven niet op en gáán ervóór!! En zie zo langzamerhand gebeuren weer mooie nieuwe dingen, zoals:

· “Proyecto Espiral” die op het terrein een kleinschalig speelklasje begonnen is met jonge kinderen tot 6 jaar.

· Nieuwe contacten met andere verenigingen en organisaties.

· Daarnaast hopen we het contact met “Asociación Disfruta sin Barreras”, een vereniging uit de buurt voor mensen met een beperking, te verstevigen en hier hun leden vaker te kunnen ontvangen voor gezamenlijke activiteiten.

Net als veel ouders van kinderen met een zorgvraag, denk ik na over de toekomst van mijn zoon Juano. Mijn grootste wens is natuurlijk dat hij hier altijd kan blijven wonen, ook als ik er op een dag niet meer voor hem kan zijn.> Om dit te realiseren is er een stevig fundament nodig voor Familia ESTA, zodat de organisatie in de toekomst zorg kan blijven bieden aan Juanjo en andere kinderen.> Een start hiervoor is om de appartementen voor langer verblijf aan te bieden aan andere alleenstaande moeders en hun kinderen met een hulpvraag.> Waarom niet aan alleenstaande vaders of ouders?  Als alleenstaande moeder voel ik me het meest verbonden met andere alleenstaande moeders. Zij staan voor dezelfde uitdagingen en samen kunnen we oplossingen zoeken, vinden en de toekomst van Familia ESTA vorm geven.>> Draag je Familia ESTA een warm hart toe, dan vraag ik je om mijn wens te verspreiden, mee te helpen zoeken naar een moeder en kind die helemaal passen bij Familia ESTA. En ben jij die moeder, neem dan snel contact op, ik kijk er al naar uit om jou en je kind te ontmoeten!!

Bij deze wil ik iedereen die tot dusver bij ons project betrokken is of was; mijn Familie en Vrienden in Nederland en Spanje, alle Medewerkers, Donateurs, Vrijwilligers en Leden van “Familia ESTÁ”, heel hartelijk bedanken, jullie maken het verschil!. ¡¡MUCHAS GRACIAS!!

WIJ DELEN GRAAG!! DEEL JE MEE??
Geef om elkaar en blijf gezond,
Liefs van Paulina

o