Georganiseerde uitstapjes

Ga mee met Paulina en Juanjo en ontdekt de veelzijdigheid van de Alpujarras. De terreinwagen van Paulina biedt plek aan maximaal 5 gasten en brengt je hoog in de bergen, tot aan de Middelandse zeekust.
In overleg kan er worden gekozen voor de volgende uitstapjes:

Met de terreinwagen de bergen in

POLOPOS
Het Spaanse Dorp Polopos in de bergen tussen Órgiva en de kust, is verrijkt door 5 Nederlandse families. Zij waren te volgen in het RTL televisieprogramma Het Spaanse Dorp in de zomer van 2019. Sindsdien komen veel Nederlanders even een kijkje nemen in het mooie dorpje. Ben jij benieuwd naar het Spaanse dorp Polopos en hoe het de families ook na het programma vergaat? Laat het ons weten, dan gaan we er een dag(deel) samen op uit.
Vanuit Órgiva is het 30 km of 45 minuten rijden naar Polopos over merendeels prachtige, slingerende bergwegen. Vanuit Polopos rijden we via de Costa Tropical, met een rustmomentje op het strand, weer terug naar huis.

De Hollandse bewoners in Polopos

RONDRIT WITTE BERGDORPJES
Aan de rand van het Nationale Park Sierra Nevada bevinden zich de hoogstgelegen dorpjes van Spanje. Sfeervolle, kleine, witte dorpjes die ieder nog steeds hun eigen karakter hebben. We rijden 25 kilometer of 45 minuten over geasfalteerde provinciale wegen en onverharde bergwegen naar het dorp Pórtugos, waar we een bron en waterval van ijzerhoudend prikwater bezoeken. Vanuit daar rijden we via de dorpen Pitres, Capileira en Pampaneira terug naar huis. We stoppen op het hoogste punt in de bergen met prachtig uitzicht over het Poqueira-dal en bezoeken Capileira of Pampaneira met al hun boetiekjes, drinkwater bronnen en terrasjes.

Poqueira dal met de witte dorpjes Pampaneira, Bubión en Capileira

PAARDRIJDEN IN DE BERGEN
Tussen de dorpen Órgiva en Lanjarón ligt hoog in de bergen manage Caballo Blanco. Van hieruit zijn langere tochten te paard mogelijk, maar ook paardrijlessen en korte wandelingen te paard. We rijden 15 kilometer over prima wegen omhoog, een rit van een ruim half uur.
Zie de website van Caballo Blanco voor meer informatie over mogelijkheden ter plekke.