Tot onze “Familieleden” behoren alle lieve mensen die “Familia ESTÁ”  een warm hart toedragen en ons op vele manieren steunen; zoals;
onze donateurs, leden en vrijwilligers

DONATEURS
Elke euro die binnenkomt gaat voor 100% naar de non-profit organisatie Familia ESTÁ. De financiële donatie wordt besteed aan:

*Ondersteuning aan kinderen met een bijzondere aandacht-/zorg-behoefte en hun familie.
*het in de toekomst realiseren van een meewerkplek voor personen met een verstandelijke beperking, autisme en/of andere zorgvraag
* de begeleiding van ons team van vrijwilligers
* onderhoud en gebruik van het terrein en faciliteiten
* realiseren van nieuwe speelobjecten en faciliteiten 
* organiseren van overige activiteiten, voorlichtingen, open dagen, publiciteit etc.
*Ondersteuning aan Juanjo en toekomstige medebewoners d.m.v. het realiseren van dagactiviteiten en een meewerkplek

Oze eigen fondsenwerving bestaat uit het werven van leden, het openstellen van ons speel- en feest-terrein voor diverse activiteiten, de camper– & kampeer-plek, de huur-vergoeding van de appartementen en de donatie bussen bij de lokale middenstand.

Wil je ook een donatie doen, waarvoor alvast superbedankt, dan kan dat op ons bankrekening nummer: La Caixa Bank ES42 2100 2505 0102 1010 9994 t.n.v. Asociación Proyecto ESTÁ onder vermelding van je naam + Whatsapp/Signal/Telegram/telefoonnummer
na ontvangst sturen we graag een persoonlijk bedank berichtje.   Voor anonieme donateurs; bij deze heel hartelijk bedankt!

Of doneren via PayPal; info@familiaesta.org

VRIJWILLIGERS
Wij zijn ontzettend dankbaar voor de onmisbare bijdrage van vrijwilligers. Zonder hen zou de ondersteuning aan Juanjo en medebewoners onbetaalbaar worden evenals het onderhoud van terrein en faciliteiten.  We zijn daarom altijd op zoek naar mensen die hun kwaliteiten willen inzetten voor ESTÁ.

Voelt je je met ons verbonden en kunt je met regelmaat of eenmalig, voor korte of langere periode, tijd vrijmaken om met ons mee te werken of zelfstandig iets inbrengen?  Zoals tijdens onze supergezellige meestal zeer creatieve vrijwilligersdagen met vrijheid voor eigen initiatief. Je bent van harte welkom!

Wil je ons ook helpen!
Juanjo zou er nog wel een wandelmaatje bij willen hebben!!
En ons speelterrein zou opknappen als iemand 1x per maand zou willen strimmen of snoeien

Voor meer info of om u aan te melden voor ons (vaste) vrijwilligers team, neem dan contact op met Paulina, telefoonnummer/Whatsapp: (0034)699040867
Vanuit onze beschouwing vragen wij vrijwilligers niet te roken, geen alcohol of andere stimulerende middelen te nuttigen in aanwezigheid van de kinderen en hun familie.

LEDEN

Steun door lid te worden van de Familia ESTÁ door een jaarlijkse bijdrage van € 25,00. Samen met je gezin ben je het hele lidmaatschapsjaar van harte welkom om hier een eigen ESTÁ Dag te organiseren.

Wil je iets organiseren voor meerdere mensen, dan vragen wij een extra bijdrage in de vorm van een donatie.
· Geniet van de speeltuin, de zwembaden, de “Flamenca” caravan, de bar en het terras, het grote en kleine podium voor theater, muziek, yoga, dans en andere activiteiten.
· Kom picknicken met je gezin, familie en vrienden.
· Organiseer een verjaardags-, pizzafeest of reünie
· Maak gebruik van de faciliteiten voor het organiseren van workshops, cursussen, werkbijeenkomsten, voorstellingen, etc.

Wil je een ESTÁ dag, maak dan vooraf een afspraak, zodat je met het oog op privacy en Covid 19 onbezorgd en zonder mondkapje kunt genieten van onze unieke plek.

ERELIDMAATSCHAP Als je éénmalig € 100,- betaald ben je 5 jaar ERELID

Wij zijn heel blij met een berichtje via Whatsapp, Signal of Telegram als je LID of ERELID wilt worden.
Graag met de gegevens: naam en achternaam, adres, plaats, land en emailadres.

 

Gonny & Wim Klein Schiphorst (ouders van Paulina en donateurs vanaf het eerste uur)
Wij hebben het ideaal van Paulien al meer dan 20 jaar zien groeien. En daarbij haar enthousiasme en inzet om dit ideaal te verwezenlijken.
Vanzelfsprekend staan wij geheel achter haar plannen die inmiddels al voor een grootdeel gerealiseerd zijn en dat hebben wij bij ons meest recente bezoek kunnen ervaren.
Wij zullen waar mogelijk, ook in de toekomst, steun bieden en blijven bieden.
Wij zijn trots op wat zij al heeft bereikt!

 

Isabel Ramiro lid en donateur d.m.v. advies en expertise.  
Ik ben kinderpsychologe, lerares speciaal onderwijs en pleegmoeder van een kind met het Gilles de la Tourette, ADHD en verstandelijke beperking. Toevallig het biologische broertje van Juanjo de zoon van Paulina. Dit maakt dat onze gezinnen verbonden zijn door de liefde voor onze kinderen en door het feit dat we beiden dezelfde beslissing hebben genomen om een kind met een handicap in huis te nemen. Vanaf het begin ben ik betrokken bij Familia ESTÁ waar ook kinderen en jongeren met een autisme en/of verstandelijke beperking welkom zijn in een gezonde, vrije en creatieve omgeving …. de droom om een ruimte te creëren waar ze kunnen verblijven, met respect voor de persoon. Waar het belang van gelukkig zijn voorop staat, zowel voor de deelnemers als de begeleiders en vrijwilligers. Het idee dat het gezin compleet bij het project betrokken wordt, om op adem te komen en voor ondersteuning, maakt me blij. Samen werkten we aan het eerste concept en de doelstelling. Ik hielp met de Spaanse taal, mijn professionele kennis en het delen van Paulina’s droom.

 

José Fernandez Esteban
Mijn relatie met deze vereniging begon in 2015  

Ik raakte betrokken vanwege de bouwwerkzaamheden, het leiden van de renovatie. Ik sloot me aan bij de vereniging als vrijwilliger.
Nu beschouw ik mezelf als een lid van deze familie.
Ik heb verschillende werkzaamheden in het onderhoud maar vooral heb ik het grote geluk om met Juanjo te werken.

 

Águeda medewerker en lid
Ik woon met mijn man en mijn dochter heel dicht bij Paulina.
Ik ben erg blij en dankbaar om bij Familia ESTÁ te werken.
Ik heb veel plezier en ik hou van diversiteit op het werk.
Het is een geweldige kans om kinderen als Juanjo te ontmoeten.
Ik hou van de natuur en de dieren die ik help via de dierenvereniging  “Nomaypa” 
(@nomaypa).

 

Laura & Jesse Verboom
We hebben samen 3 kinderen. Wij maakten kennis met Juanjo en Paulina in 2013. Enthousiast deelde Paulina haar visie voor de nabije toekomst met ons. Vanaf dat moment verheugden we ons op een mogelijke samenwerking. In 2015 werden we buren en begon langzamerhand deze samenwerking concretere vormen aan te nemen. Sinds 2016 werkte Jesse als Juanjo´s persoonlijke begeleider en werd ook Laura betrokken in de persoonlijke begeleiding. We boden bovendien systemische ondersteuning aan gezinnen en individuele ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen. De samenwerking werd intensiever, de vereniging groter en veranderden we de naam van de vereniging in “Familia ESTÁ”. Samen met Paulina en vele anderen werkten we aan alles wat komt kijken bij het organiseren van de activiteiten van de vereniging.

In de herfst van 2019 verhuisden wij naar Nederland. Onze verbinding met vereniging Familia ESTÁ blijft. We zijn op aanvraag inzetbaar voor vakantietherapie in Spanje, waarvan de kennismaking en eerste stappen al worden gezet in Nederland. “vakantietherapie”

Theo & Ineke
In 2008 zijn we in de Alpujarras komen wonen, niet zo ver bij Paulina vandaan. 

Sinds een paar jaar zijn we als vrijwilligers betrokken bij Familia ESTÁ.
Elke maand komen we naar de vrijwilligersdag. Dit is altijd een leuke en gezellige dag, waar elke keer handige, 

leuke en mooie dingen gemaakt worden. Een fijne gelegenheid om samen creatief bezig te zijn.
Het is fijn om lid van deze familie te zijn!

Casataña, Kevin & Alma (Leden en Relaties)  Het opvoeden van onze dochter, Alma Moon in de Alpujarras, was de beste beslissing voor ons gezin. Haar moeder, Castaña, die hier is opgegroeid, kende heel goed de voordelen van het wonen hier, zowel als individu als voor het hele gezin. Als leraren met meer dan 20 jaar ervaring, was ons plan om een peuterspeelzaal of school te beginnen als Alma wat ouder werd. We wisten niet dat onze droomlocatie om de hoek in Cerro Negro was. We ontmoetten Paulina en wisten meteen dat we als een puzzel in elkaar zouden passen. Paulina stond open voor het combineren van onze visies met Familia ESTA, en we voelen ons zeer gelukkig te weten dat we hier voor elkaar zijn. Kinderen en gezinnen zijn gefascineerd door de ruimte die we delen en de mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Paulina doet er alles aan om elke nieuwe familie te ontmoeten die in ons project geïnteresseerd is. Bedankt Paulina voor het geschenk dat je met ons en de families van de Alpujarras deelt! Voor meer informatie over Proyecto Espiral, bezoek onze FaceBook-pagina, “We Are Espiral.”

Charley Werff (lid en donateur d.m.v. profesionele fotos voor de website en filosofie momenten met de kinderen)
Mijn partner en ik zijn in 2016 in Orgiva komen wonen. Eenmaal hier leerde ik Paulina al snel kennen. Zij vertelde mij wat ze allemaal van plan was met haar vereniging. Ik vertelde Paulina wat ik voor haar kan beteken met filosoferen met kinderen. Zij ging graag op dit aanbod in. Filosoferen doe ik via spel en voorlezen. Het gaat als eerste om verwondering, en de nieuwsgierigheid wat dingen betekenen.Humor is ook heel belangrijk met filosoferen. Filosoferen is niet fout of goed, goed luisteren wat de ander zegt en daar weer op doorgaan.
Het afkeuren wat iemand zegt of doet is uit den boze.
Ik heb heel veel materiaal om mee te werken. Na 20 jaar gewerkt te hebben als leerkracht op de basis en voortgezet onderwijs als filosoferen met jongeren.
Heb het vak fotograaf hier weer opgepakt en ben nu lid van Artist Network Alpujara A.N.A

Jose Antonio Hidalgo Carillo
Ik ben technisch architect en landmeter en run een architectenbureau in Órgiva. Ik ken Paulina sinds 2001. In die tijd hebben we samen aan een aantal projecten gewerkt, met onze grote vriendschap tot gevolg. Toen Paulina me vertelde over haar idee aarzelde ik geen moment om deel te nemen aan dit schitterende project. Alle medewerkers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van deze vereniging, zetten zich in zonder er iets voor terug te verwachten. Iedereen die aan dit project meewerkt denkt er zo over. Toen ik betrokken raakte ging het om het helpen lanceren van het initiatief van Paulina. Er was nog een lange weg te gaan, uitdagingen te overwinnen, maar het is echt de moeite waard geweest. Bedankt dat ik deel mag uitmaken van dit project, dat uiteindelijk één grote Familia is!

Debbie, Ronald , Ramon en Kristel (donateurs van onze folders en autoreclame  Bejodruk)
Wij komen al jaren bij Paulina in de zomervakanties en staan elke keer weer verbaasd over hoeveel er veranderd is op het terrein. Steeds opbouwend naar de wensen van Familia ESTÁ. Een ieder voelt zich hier welkom en kan heerlijk meevaren op de positiviteit en energie die Paulina uitstraalt. Onze zoon (toen 17 jaar) is in 2015, samen met 2 vrienden, op werkvakantie geweest bij Paulina, in de ochtend klussen en daarna heerlijk genieten van het zwembad en de mooie omgeving. Ze hebben een geweldige tijd gehad en hun bijdrage geleverd aan dit goede initiati