AANBOD
*Twee appartementen voor langere periodes
Ben jij een alleenstaande moeder van een kind tussen 16 en 30 jaar met autisme, een verstandelijke beperking, syndroom van Down of andere zorg vraag? Heb je de wens om de zorg voor je kind in een gezonde omgeving en op een andere manier in te vullen? Kies je ervoor om zelf voor je kind te zorgen, omdat je innerlijk weet dat jij en je kind dat nodig hebben? Dat heb ik, Paulina, namelijk ook gedaan. Mijn adoptie zoon Juanjo (2001), autistisch en verstandelijk beperkt, heeft intensieve zorg, rust en regelmaat nodig. De ons omringende natuur heeft een zeer positieve uitwerking op Juanjo en niet te vergeten op mijzelf!

Verlang jij daar ook naar en durf je dit avontuur aan met je kind? Familia ESTÁ biedt hiervoor op de verdieping van de cortijo twee mooie appartementen “Sierra Lujar” en “Sierra Nevada” aan.

Wil je rust en quality time met je kind? Ga je bewust om met de natuur en gezondheid? Wil je actief deel uitmaken van Familia ESTÁ, waar begrip en wederzijdse support kernwaarden zijn? Is dit iets voor jou en wil je meer weten, neem dan contact op met Paulina voor uitgebreide informatie over de voorwaarden en de kosten.

Een Camperplek
Een ruime camperplek bij de entree van het terrein met een prachtig wijds uitzicht over de vallei.
Je mag gebruik maken van de douche met zonneboiler en toilet op het feestterras. 
Een donatie of vrijwilligerswerk voor Familia ESTÁ voor het gebruik wordt dan zeer op prijs gesteld.

Kampeerplek met Camperunit
Op een rustiek plekje op het terrein staat een eenvoudige camperunit (max. 2 pers.) met kookgelegenheid, 2 persoonsbed, eettafel met 2 zitbankjes. In de planning voor 2022 staat een natuurtoilet en een slaaphut voor kinderen. Heb je zin om als vrijwilliger mee te werken aan dit project, dan mag je gratis overnachten in de camperunit.

Dagrecreatie en educatieve mogelijkheden
Organisaties en leden kunnen tegen een donatie gebruik maken van het grote buitenterrein van Familia ESTÁ. Denk hierbij aan workshops, voorstellingen, een speeldag met de familie, verjaardagsfeest, reünie, etc. Ons paradijs bestaat uit:
· feestterras met bar, gezellige zitjes, keuken met traditionele houtoven om o.a. pizza’s te bakken, een klein podium, toilet, douche.
· flamenco caravan waar kinderen zich kunnen verkleden, spelen en ontspannen
· grote omheinde speelweide met schommels, trampoline, de zebra-auto, graafterrein etc
· een groot podium voor bijvoorbeeld yoga, dans, theater, muziek voorstellingen en lessen.
· zwembad met 2 waterbassins en af en toe een waterval (warme maanden)

Vanuit hygiënisch oogpunt verzoeken wij om zelf keuken-, handdoeken en beddengoed mee te nemen. 

   

Dagopvang en meewerkplek voor mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme
Heb je misschien een interessant idee of bent je op zoek naar een goede locatie voor de realisatie van een dagopvang of meewerkplek, dan zouden wij je heel graag eens rondleiden over ons terrein om te praten over de mogelijkheden.